Přeskočit na hlavní obsah

NOVÝ ROK

Na nový rok si žádná novoroční předsevzetí nedávám. Ale vzhledem k omezené možnosti pohybu, sportovního vyžití a zvýšenému množství kalorií v důsledku konzumace vánočního cukroví a většímu množství alkoholu, jsem si řekla, že si nechám nadělit bosu. Takový půlmíč.

Říkala jsem si, že velký, nafukovací sportovní míč by mi mohl podjet a nedůvěřovala jsem mu. Neodvážila bych si na něj lehnout na záda. Natolik se mám ráda.

Přijel mi frajer. Modrý, S bodlinkami, i když původně jsem uvažovala, že budu mít dvě malé ježčí koule samostatně.


Stejně jako mám dvě čínské koule čchi k obnovení toku své životní energie a odstranění stresu a napětí.


Z druhé strany bosy je labyrint. Kuličku je třeba dostat vybalancováním do středu. Užili jsme si o vánocích spousty zábavy. Všichni se snažili splnit úkol. Moje zkouška proběhla úspěšně. Měla jsem vedle sebe téměř muže, 16-letého galána, který mi dělal oporu, když jsem odvážně oběma nohama skočila na bosu, protože vím, že nástup a sestup je nejhorší. Křest nového vánočního dárku proběhl úspěšně.


Přítel odjel za maminkou na oběd na druhý svátek vánoční. Byla jsem sama doma. Kila přibývala, efektivní pomůcka pro hubnutí a posilování byla na dosah, stejně jako vysněná postava!

Balancovala jsem, pokoušela jsem se dostat kuličku do středu. Při závěrečné piruetě jsem šlápla na kraj míče a odletěla jsem na zeď, kde mám návod na mrkvové šátečky. Mrkvička je zdravá a po ní se netloustne!


Ani nevím, jestli jsem upadla nebo ne, zato jsem se šíleně praštila do hlavy. Už jsem viděla, jak tu sama bezmocně vykrvácím. Sáhla jsem si na hlavu, krev žádná. Zato to příšerně bolelo. Koukala jsem jak jojo, i když nevím, jak jojo kouká. Nejspíš má vyvalené oči. Vrátila jsem se ke cvičební pomůcce. Kulička samozřejmě opět vyklouzla. Potvůrka jedna.

Tak jsem rázným úderem vklouzla do Nového roku. Jsem tu. Praštěná, ale živá a zdravá. Pro jistotu se občas představím, abych věděla, že jsem to já; ujistím se, že vím, kde bydlím, abych se náhodou neobjevila v cizím domě, v cizím pokoji, ale je to dobré – vše funguje, jak má.

A bosa je pro mne výzva. 😉

Ať se vám všem v Novém roce daří.

 

Mirijam

 


 

 

Komentáře

  1. U nás se říká "Koukat jako vyražený pojistky."

    OdpovědětVymazat
  2. A také "koukat jako péro z divanu."

    OdpovědětVymazat
  3. Jo-jo, S NR jsou holt problémy.

    OdpovědětVymazat
  4. A já pořád říkám nechtějme být dokonalý. Ani NR není. Do prosince má co vylepšovat. 😀

    OdpovědětVymazat
  5. To není vstup ale doslova vpád! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten modrý frajer vypadá lákavě! :) I s bolavou hlavou se dá pěkně vstoupit do nového roku, zase lepší, když je to z takového menšího pádu, než z kocoviny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebyl to bezbolestný vstup do nového roku - zato nastalo rychlé vystřízlivění! 😉😊

      Vymazat
  7. Budu se učit tvou zkušeností :), vyhodnotila jsem tedy, že zůstanu u běhu, tenisu a lyžování, rovněž u alkoholu, :)
    Já si vlastně ani žádná předsevzetí dávat nemohu, neboť u každého 1.1. se u své drahé tety odpoledne zprasím a nevadí mi to, ba naopak se na to těším :)
    Vše nejlepší v roce 2021 !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "unknown" patří mně, zapomněla jsem překliknout na svou adresu "D

      Vymazat
    2. Domácí cvičení je náhražka. Mými sporty jsou tenis, cyklistika, plavání. Sklenička po sportu nezabije, ale posílí! Všechno nejlepší v novém roce 2021! 😀

      Vymazat
  8. Někdy se praštit do hlavy prý pomáhá, že se v ní rozsvítí :).
    Tak ať jen takové efekty tvá cvičení mají.

    My máme doma rotoped, ale využíván je minimálně, pokusy mám zjištěno, že po "ujetí" asi 500 m spálím přibližně 6 cal, jenže tep mně vyskočí ke 120 za minutu a musím toho nechat, aby mě nekleplo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rotoped je na náš byt neskladný. Ale zajímalo by mne, jak dlouho by mě to bavilo. Chtěla bych se vybičovat k denodennímu cvičení, ale zatím je spíše u přání.

      Vymazat
  9. Tak to bylo as moc fajn, dovedu si to představit. Jen doufám, že budeš brzy zase zcela fit včetně mínus přebytečná kila.

    OdpovědětVymazat
  10. Je to fajn. Už jsem ok. Na té spolehlivé, pevné, masážní straně se cvičí dobře. Ale kila jdou dolů jen pomalu ... 😔

    OdpovědětVymazat
  11. Já si za penízky k Vánocům koupila fitness náramek a chodím. Cvičím doma když mám fitness zavřené, ale není to ono. Když počasí dovolí chodím i z práce domů po svých je to cca 7 km. Mám ráda lidi, co se nevymlouvají a snaží se hýbat dle svých možností.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám chytré hodinky a chodím, v pátek chodím hrát tenis. Mám nastaveno 10 000 kroků, většinou to dám. Doma se nemůžu rozhoupat na nějaké pravidelné cvičení, i když podmínky jsou.

      Vymazat
  12. Teda, to vypadá docela lákavě i když.. no nevím. Taky jsem přibrala nějaké to kilo, ale chodím pořád ven se psem, tak že nějakých 7 kiláků venku denně ujdu. Pořád se přemlouvám, že začnu doma cvičit, ale nedokážu se poslechnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom podobně. Doma se také těžko přesvědčuji, i když pomůcky, literaturu, videa, i čas by se našel k tomu mám.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

SILVESTROVSKÁ PROCHÁZKA ROKU 2023

K poslední dlouhé noci jsme vykonali krátkou 1,5 hodinovou túru přes Kraví horu a Wilsonův les.   Vyhlídka na Brno z bývalé sjezdovky v Žabovřeskách. Počasí bylo teplé, kolem 5 o C. Slunce se ale schovalo. Oblíbené graffiti   Studánka ve Wilsonově lese   Všem a nejen těm, co zavítáte na můj blog, přeji krásný Nový rok 2024 a všechno dobré. Velice si vážím vaší věrnosti a doufám, že se zde budeme setkávat i nadále. V srdci chovám naději, že naše zemička bude vzkvétat. Vždyť je zde tolik dobrých a schopných lidiček.  Převzato z Pinterestu V Novém roce 2024 vítá Mirijam  

OČNÍ ZÁŠKUBY

Když se oko zblázní Přichází to docela náhle a trvá většinou několik minut: oční škubnutí. Ačkoliv je to jen nepatrný pohyb, může dost znervóznit. Uvádíme přehled příčin a příznaků - a vysvětlíme, jak se záškubům oka vyhnout. Foto: Susann Städter/photocase.de Náhle se víčko začne chvět. Co za tím vězí a co se s tím dá dělat? Že se naše oči na pár sekund zdánlivě jakoby samy od sebe nakrátko zavřou a zase otevřou, víme. Zavření a otevření oka, mrkání, zajišťuje stabilní slzný film a my jsme na to tak zvyklí, že ho někdy vědomě nevnímáme. Oční víčko však někdy rychle a nekontrolovatelně kmitá a škubá, což může vést k nejistotě. Záškuby očí: Varovný signál těla Napřed dobrou zprávu: I když výsledky vyhledávání na Googlu naznačují něco jiného - u většiny lidí za záškuby nejsou žádné nádory nebo nevyléčitelná nervová onemocnění, ale neškodné příčiny. Otravné škubání je však signálem našeho těla, že je něco špatně. A naslouchat vlastnímu tělu se vždy vyplatí. Příčin, proč oko má záškuby, je

PŘEKVAPENÍ K NAROZENINÁM

Dcera se narodila krátce před novým rokem, ale za to vlastně může švagrová. Přišla k nám na návštěvu a říkala, že pokud už mám porodní indicie čtrnáct dní, neměla bych váhat a zajít za svou gynekoložkou, neboť se miminko pravděpodobně chystá na boží svět. Sice takhle už se chystalo dva týdny, nicméně dala jsem se přesvědčit a nechala nedovařený oběd nudle na sladko s tvarohem a vypravili jsme se s manželem za mojí doktorkou. Lékařka provedla testy a hned mne odeslala do porodnice. Chtěla jsem rodit v rodném městě, tak nás čekala ještě 30 minutová jízda. Naložili jsme syna a vydali se na cestu. Bylo nasněženo, námraza a první větší kopec nebyl schopen manžel vyjet. „Uklidni se, neblázni, žádné bolesti nemám, nespěchej,“ konejšila jsem ho. Dorazili jsme do města, ale moje máma, která měla pohlídat syna po tu dobu, než mne manžel doprovodí do porodnice, nebyla doma. „Je u kadeřnice,“ sdělila nám sousedka. Našli jsme ji pod sušákem. „Nemohu hlídat, musím si nechat upravit vlasy.“ „Neblbn