Přeskočit na hlavní obsah

DEPRESE

19 připomenutí, která vám pomohou s vaší depresí


Četla jsem článek o 19 připomenutích, které vám pomohou s vaší depresí. Příspěvek zveřejnil Mark De Nicola 28. ledna 2020 na stránkách https://www.collective-evolution.com.



Ve stručnosti:

Fakta:
  • 9 z těchto tvrzení se vztahuje na každého z nás
Přemýšlejte:
  • Nikdo nebude odpovídat všem těmto tvrzením, ale můžeme pokračovat ve sdílení informací a myšlenek, které nám pomohly v našem vlastním životě a doufat, že mohou pomoci i jiným.
Život nepochybně představuje spravedlivý podíl na utrpení. A vzhledem k síle a náhlé rychlosti, se kterými nás může zasáhnout, může být snadné zaměřit se více na negativní stránky naší existence než na pozitivní.

Ale bez ohledu na to, kdo jste nebo jaká je vaše současná situace, vždy existují věci, za které byste měli být vděční a ocenit je v životě. Ve snaze vám připomenout, jak úžasný byl váš život a bude to i nadále, jsem sestavil seznam 19 vět, připomínek, které podle mého názoru mohou být pro všechny prospěšné.

Opravdu věřím, že všech 19 těchto tvrzení se vztahuje na každého z nás, ale i když jen několik z nich odpovídá vám, nechte se jimi inspirovat, abyste posílili lásku k tomuto požehnání, které nazýváme životem.

1. Už jste toho hodně prožili a stále jste tady.
2. Být odlišným je požehnáním, ne prokletím.
3. Jste teď tak mladý, jak budete vždycky v daném čase.
4. Jste svým největším životním kritikem.
5. Vždy musíte mít alespoň 10 věcí, za které jste v životě okamžitě vděční.
6. Máte mnoho dovedností a talentů, které si ostatní přejí, aby je ovládali.
7. Už jste se mnohokrát usmál a smál.
8. Vztahy jsou rozšířením vašeho štěstí, nikoli jeho základem.
9. Jste milovaní a obdivováni.
10. Každý den přicházíte, abyste lépe a lépe rozuměli sobě a starali jste se stále méně o to, zda to někdo schválí.
11. Naučili jste se něco z každého selhání ve vašem životě.
12. Máte tolik úžasných vzpomínek a vytvoříte jich ještě více.
13. Možná nebudete moci ovládat, co se vám přihodí, ale vždy můžete kontrolovat svou reakci na to, co se vám stane.
14. Mnoho největších věcí v našem životě přišlo z našich největších výzev.
15. Jste největší věc, která vám brání v plnění svých snů.
16. Zajímáte se o svůj osobní rozvoj.
17. Máte a jste spojeni s tolika lidmi na tomto světě.
18. Máte odvahu dělat tolik věcí, které se ostatní bojí udělat.
19. Aktivně vyhledáváte pozitivní připomenutí života.

Dostali jste se na konec tohoto seznamu! To jasně naznačuje, že nejenže hluboko víte, že život je krásný, ale aktivně se snažíte tuto skutečnost si připomínat.

Stručně shrnuto, znamená to pozitivně myslet ať se děje, co se děje. Není to mnohdy jednoduché. V tom případě si stojí za to připomenout upomínku číslo 13, že jsou věci, které nemůžeme ovlivnit nebo jim zabránit, ale můžeme mít pod kontrolou reakci na takovéto příhody.

Deprese není smutek nebo zklamání z neúspěchu. Deprese bývá trvalého charakteru a vymyká se kontrole. Lze k ní dojít dlouhotrvajícími problémy v osobním nebo pracovním životě. Deprese je závažné dlouhotrvající psychické onemocnění. Projevuje se neschopností jedince prožívat radost, dostavuje se pokleslá nálada a osoba prožívá patologický smutek, někdy má sebevražedné sklony. Deprese se léčí antidepresivy. V těžkých případech dochází jedinec na ambulantní psychoterapii.

Zkrácený překlad a doslov: Mirijam



Komentáře

  1. Dodatek 20: Pták Fénix taky zažil syndrom vyhoření, ale povstal znovu.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ten se s tím dokázal poprat. To bude tím, že má křídla.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobře na běžné spliny... Ale skutečná klinická deprese se nedá zvládnout jenom s dobrými radami..

    OdpovědětVymazat
  4. Na těžké deprese je nutno vyhledat pomoc odborníka - psychiatra. Rady nepomáhají, máš pravdu.

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Zrovna jako deprese hospodářského cyklu...

    OdpovědětVymazat
  6. " Což je to platno, že  čtyři  mám  ruce,
    když zrovna teď, míří  k nám  exekuce !... jdou  sem  tři  dědkové  a  ňáká  paní!... hoch svěsil  ruce, -
    ... své  dva  páry  dlaní...Řve  matka :  "   Vždyť jest  to  požehnání !
    pomůže  nám  to  k fackování !!
    zavolám ještě  na  Frantu !!"( Howní, jsou  rodinou  mutantů )... František přiskákal  na  ruce !
    brat  Zdenála, má  pouze  tři  ruce,
    ( jedna  mu  chybí  do  páru )... však... bůh  dal  pět  nohou  Frantálu !
    řka :  " Bratře, je  fackuj !... jáá... už  je  kopu !!"Exekutoři  na  ústupu !Bratři  řvou :  " Což  prachy ? ( pa  růsky  děňky " )Mužové  s  ženou  sežrali  směnky
    fackováni  jsouc  po  hlavě
    a  útíkají pryč  bezhlavě !

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Ale na provaz to není. Peníze ještě nepadly a jak to tak vypadá, tak se ani v brzké době nezruší.

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Z ekonomiky se nepodělat. To chce klídek.
    Nějak bylo, nějak bude
    a po nás, co zbude?
    Možná ekologická Gréta,
    která vymetá všechny konce světa.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

SILVESTROVSKÁ PROCHÁZKA ROKU 2023

K poslední dlouhé noci jsme vykonali krátkou 1,5 hodinovou túru přes Kraví horu a Wilsonův les.   Vyhlídka na Brno z bývalé sjezdovky v Žabovřeskách. Počasí bylo teplé, kolem 5 o C. Slunce se ale schovalo. Oblíbené graffiti   Studánka ve Wilsonově lese   Všem a nejen těm, co zavítáte na můj blog, přeji krásný Nový rok 2024 a všechno dobré. Velice si vážím vaší věrnosti a doufám, že se zde budeme setkávat i nadále. V srdci chovám naději, že naše zemička bude vzkvétat. Vždyť je zde tolik dobrých a schopných lidiček.  Převzato z Pinterestu V Novém roce 2024 vítá Mirijam  

VÝSTAVA ALFONS MUCHA

Nedávno jsem navštívila výstavu v mém rodném městě v Ivančicích, kde se narodil 24. července 1860 i malíř světového jména Alfons Mucha. Žil v období secese, a to ovlivnilo i jeho tvorbu. Jeho práce zobrazují především ženskou krásu. Jeho otec Ondřej byl vyučený krejčí, pocházel z vinařské rodiny a v pozdějším věku působil jako soudní úředník v zadním traktu budovy v Ivančicích. V bývalé budově soudu se nyní konají výstavy významných osobností města Ivančic. Nejznámější jsou Alfons Mucha a český herec Vladimír Menšík. Ondřej poslal syna Alfonse na Slovanské gymnázium do Brna. Pražská akademie mu byla zprvu odmítnuta z důvodu nedokončené střední školy. Školu nedokončil ne v důsledku svého zdravotního stavu, jak prohlašoval, ale pro velký počet neomluvených hodin. Dobré známky měl Mucha z kreslení a ze zpěvu. Přesto Muchovy tvorby si všimnul profesor Lhota. Po školním neúspěchu působil Alfons Mucha jako písař u soudu v Ivančicích. Jedna z jeho prvotin bylo zhotovení divadelní dekorace pro

PŘEKVAPENÍ K NAROZENINÁM

Dcera se narodila krátce před novým rokem, ale za to vlastně může švagrová. Přišla k nám na návštěvu a říkala, že pokud už mám porodní indicie čtrnáct dní, neměla bych váhat a zajít za svou gynekoložkou, neboť se miminko pravděpodobně chystá na boží svět. Sice takhle už se chystalo dva týdny, nicméně dala jsem se přesvědčit a nechala nedovařený oběd nudle na sladko s tvarohem a vypravili jsme se s manželem za mojí doktorkou. Lékařka provedla testy a hned mne odeslala do porodnice. Chtěla jsem rodit v rodném městě, tak nás čekala ještě 30 minutová jízda. Naložili jsme syna a vydali se na cestu. Bylo nasněženo, námraza a první větší kopec nebyl schopen manžel vyjet. „Uklidni se, neblázni, žádné bolesti nemám, nespěchej,“ konejšila jsem ho. Dorazili jsme do města, ale moje máma, která měla pohlídat syna po tu dobu, než mne manžel doprovodí do porodnice, nebyla doma. „Je u kadeřnice,“ sdělila nám sousedka. Našli jsme ji pod sušákem. „Nemohu hlídat, musím si nechat upravit vlasy.“ „Neblbn