Přeskočit na hlavní obsah

ČARODĚJNICE

Docaprtala jsem po svých k čarodějnicím. Nesehnala jsem létající koště. Svůj let nad ohněm a čarodějnickou plání jsem nemohla tedy uskutečnit. Byla ukrutná zima. Čarodějnická vatra byla pouze na špekáčky. Dověděla jsem se o vztahu čarodějnic ke zvířatům.

HADI A ČARODĚJNICE
Chov hadů je pro čarodějnice zcela rutinní záležitostí. V chýši si hadi žijí svůj vlastní život v dokonalé symbióze s majitelkou. Pojí mléko z jejího hrnku, hřejí se v její posteli. Pokud je čarodějnice příliš čistotná a po podlaze se neprohánějí žádní hlodavci, had vyráží za potravou samostatně, nebo si ji nechává přinášet z místního zverimexu.
Druhy hadů oblíbených k chovu značně podléhají módě a temperamentu čarodějnic. Obecně jsou škrtiči chováni čistě pro radost, zatímco jedovatí hadi přinášejí své majitelce i užitek v podobě jedu, který se přidává do nejrůznějších lektvarů a v lékárnách rozhodně nepatří mezi levné zboží.

SOVA JAKO ČARODĚJNÝ DOMÁCÍ MAZLÍČEK
Sovy byly odedávna přímo spojovány s čarodějnicemi a v podstatě jen díky této pověsti jsou chovány v čarodějných domácnostech dodnes. Jinak je sova jako domácí mazlíček dost problematická, a to zejména pro svou náladovou povahu. Na rozdíl od jiných zvířátek, sova je přítulná pouze za úplatu v podobně tučného hlodavce. K výcviku je potřeba obrovské trpělivosti a ani po dlouhé době není výsledek zaručen. Sova například zcela odmítá sportovat, nenaučí se přistávat na předpisové levé rameno nebo hrb čarodějnice, ale klidně své paničce sedne potupně na hlavu. Lze po straně koštěte, 30 cm za levým kolenem, bývá také problematický. Doručování pošty známé z populárních knih o Harry Potterovi spadá do oblasti vyprávěnek na dobrou noc, protože sova, zejména anglická by nevzala do zobáku nic, kromě žrádla. Další nevýhodou chovu sovy je její přílišná nápadnost. Zatímco na kocoura se téměř nikdo nepodívá, netopýra strčíte do kapsy, se sovou na hlavě zkrátka budíte pozornost.
Pro všechna tato negativa je sova chována čarodějnicemi staroměstskými, výstředními, estétkami a slaboduchými.
  

CHOV NETOPÝRŮ V ČARODĚJNÝCH DOMÁCNOSTECH
Netopýři patří v poslední době mezi nejoblíbenější domácí mazlíčky. Čarodějnice si cení zejména jejich sametovou srst a hebká křídla. V padesátých letech minulého století byli netopýři dokonce oblíbenou ozdobou účesů, pánských i dámských. V dnešní době je živé zvíře na hlavě poněkud out, nicméně z oné doby stále přetrvává pověra o netopýrech zamotávajících se do dívčích vlasů. Nutno podotknout, že čarodějný národ se touto pověstí baví a přiživuje i dalšími historkami. Netopýři jsou samozřejmě tvorové zcela neškodní, a pokud se jedná o mláďata, která spadla matkám brzy po narození ze hřbetu, i velmi přítulní. Potravu si shání sami, za úsvitu se ochotně vrací. V chýši je lze zavěsit prakticky kamkoliv, jen je potřeba pod nimi jednou za čas zamést.

KOČKY A ČARODĚJNICE
Kočka je nejoblíbenější domácí mazlíček čarodějnic. Kočky a čarodějnice si prostě rozumí. Dokonale se přizpůsobují jeden druhému, znají své potřeby, tolerují se, pomáhají si. Čarodějnice bez kočky není úplná. Čarodějnice si kočky nekupují, nekradou, kočka a čarodějnice se prostě najdou sami a nikdy se neopouštějí. Výjimku tvoří pouze čarodějnice stižené alergií, které však bez chlupaté přítelkyně propadají depresím a jsou svým okolím litovány.
 

ČERNÁ SLEPICE A ČARODĚJKY
Slepice jako takové patří mezi ptáky, kterými čarodějnice spíše pohrdají. Význam pro ně má pouze slepice černá a to vlastně jenom její vejce. Proto se čarodějnice uchylují raději ke zcizení vajíčka ze sousedčina kurníku než k vlastnímu chovu.
Vajíčko černé slepice má jedinečnou vlastnost. Při dodržení správného postupu z něj lze vychovat PLIVNÍKA.
 

PLIVNÍK, RARÁŠ, ŠOTEK
Tvor nepříjemné povahy, alternativního bezpohlavního vzhledu. Jeho charakter je složen ze samých záporů, které vyvažuje jediný klad. PLIVNÍK ZA VŠECH OKOLNOSTÍ HROMADÍ MAJETEK PRO SVÉHO PÁNA. Ne každý však náročného plivníka psychicky zvládá. Jen je totiž velmi mstivý a zlomyslný a přímo vyhledává sebemenší záminky k odplatě za domnělá příkoří. Další nevýhodou je to, že není prakticky možné se plivníka zbavit. Labilnější majitelé končí proto v blázincích, ve vězení, v nejhlubší divočině, či na místech pro hamižného šotka podobně nezajímavých. Ten, kdo soustavný teror vydrží, může si přijít na pěkné peníze, které jej však neučiní šťastným.
 

Jak získat plivníka - pracovní postup
Plivníka lze získat z vejce již zmiňované černé slepice. Vejce je třeba slepici odebrat a nosit je po 9 dnů ve vlastním podpaží. V této době se majitel nesmí být, česat, čistit si zuby, navštěvovat kadeřníka, maséra, fitka, svatá místa a vzdělávací instituce.
Pokud tohle všechno majitel vydrží, devátého dne se mu vylíhne plivník.

Návštěvníkům bylo zakázáno krmit a dráždit zvěř, učit je neslušné výrazy a dotýkat se exponátů. 









Čarodějnice umí přirozeně věštit i z ruky a ovládá numerologii.

Jak se provádí numerologický výpočet? Sečtěte jednotlivé číslice, kterými jsou den, měsíc a rok Vašeho narození. Při prvním součtu bude výsledek jistě vyšší než 9. Výsledné číslo převádějte pomocí dalšího součtu, až se dostanete na jedno ze základních čísel 1 – 9. 

Těchto devět základních čísel může určovat Vaši povahu a osudové vlohy.

1 – Jednotící síla

Pozitivní vlastnosti: typ individualistický a nezávislý, odvážný, útočný, soběstačný, se silnou vůlí a progresivní

Negativní vlastnosti: může být tvrdohlavý, sobecký a neukázněný

Lidé: badatelé, manažeři, generálové

2 – Vševědoucí klid

Pozitivní vlastnosti: typ klidný a vyrovnaný, trpělivý a diplomatický, milující a intuitivní.

Negativní vlastnosti: může být nespokojený, líný a přecitlivělý

Lidé: lékaři, diplomaté, pečovatelky

3 – Obratný talent

Pozitivní vlastnosti: typ činorodý, plný nápadů, komunikativní a umělecky nadaný, veselý a inspirující

Negativní vlastnosti: může být netrpělivý, povrchní a pokrytec

Lidé: herci, spisovatelé, malíři

4 – Pevná zem

Pozitivní vlastnosti: typ spolehlivý a stabilní, pracovitý, svědomitý, oddaný, přesný a rozvážný

Negativní vlastnosti: může být nudný, vulgární a žárlivý

Lidé: účetní, mechanici, zemědělci

5 – Dobrodružná cesta

Pozitivní vlastnosti: typ aktivní a dobrodružný, odvážný, zvědavý a přizpůsobivý, milující svobodu

Negativní vlastnosti: může být nejistý, nezodpovědný a požitkářský

Lidé: cestovatelé, dobrodruzi, anarchisté

6 – Harmonická péče

Pozitivní vlastnosti: typ milující a obětavý, zná soucit a loajalitu, se smyslem pro spravedlnost

Negativní vlastnosti: může být podezřívavý nebo plný úzkosti

Lidé: učitelé, kazatelé, právníci

7 – Hledající poznání

Pozitivní vlastnosti: typ inteligentní a zamyšlený, duchovně založený toužící po moudrosti a poznání

Negativní vlastnosti: může být zbabělý a nespolečenský

Lidé: filozofové, mniši, studenti

8 – Materiální moc

Pozitivní vlastnosti: typ úspěšný a realistický, zná svoji cenu a je silný, schopný a efektivní

Negativní vlastnosti: může být chamtivý a bezohledný

Lidé: obchodníci, politici, dobyvatelé

9 – Světový vliv

Pozitivní vlastnosti: typ aristokratický a tvrdý, velkorysý a obětavý, vědoucí a tvůrčí

Negativní vlastnosti: může být arogantní, sentimentální a chladný

Lidé: idealisté, vizionáři, vědci

Těším se na příští čarodějnický slet.


 

A dnes na 1. máje na polibek pod rozkvetlým stromem.

 

 


 

Komentáře

  1. Pozitivní vlastnosti ti sedí. Zato na mne se osmička nehodí. To se čarodějnice nechala očarovat krásným Ivánkem. 😀

    OdpovědětVymazat
  2. Já se táhnu od nekonečna k nekonečnu, tak v tom mám zmatek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš věčný život se všemi pozitivy a negativy a věčně se rozvíjí. Gratuluji. :)

      Vymazat
  3. Čarodějnice mám nejvíc spojeny s Vávrovým filmem Kladivo na čarodějnice podle Kaplického románu. Jinak si tento den pamatuji hlavně proto, že v něj slaví narozeniny jeden můj kamarád.

    Chovat hady, případně jiná zvířata, která je třeba krmit živými hlodavci, bych nedokázal. Je to příšerná představa, jak je polykají či trhají na kusy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovouhle zvláštní zálibu v chovu hadů měla moje podnájemnice. Krmila je myšmi a jinou živou havětí. Smradu jak v Cařihradu. Naštěstí už jsem se s ní rozloučila.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

SILVESTROVSKÁ PROCHÁZKA ROKU 2023

K poslední dlouhé noci jsme vykonali krátkou 1,5 hodinovou túru přes Kraví horu a Wilsonův les.   Vyhlídka na Brno z bývalé sjezdovky v Žabovřeskách. Počasí bylo teplé, kolem 5 o C. Slunce se ale schovalo. Oblíbené graffiti   Studánka ve Wilsonově lese   Všem a nejen těm, co zavítáte na můj blog, přeji krásný Nový rok 2024 a všechno dobré. Velice si vážím vaší věrnosti a doufám, že se zde budeme setkávat i nadále. V srdci chovám naději, že naše zemička bude vzkvétat. Vždyť je zde tolik dobrých a schopných lidiček.  Převzato z Pinterestu V Novém roce 2024 vítá Mirijam  

VÝSTAVA ALFONS MUCHA

Nedávno jsem navštívila výstavu v mém rodném městě v Ivančicích, kde se narodil 24. července 1860 i malíř světového jména Alfons Mucha. Žil v období secese, a to ovlivnilo i jeho tvorbu. Jeho práce zobrazují především ženskou krásu. Jeho otec Ondřej byl vyučený krejčí, pocházel z vinařské rodiny a v pozdějším věku působil jako soudní úředník v zadním traktu budovy v Ivančicích. V bývalé budově soudu se nyní konají výstavy významných osobností města Ivančic. Nejznámější jsou Alfons Mucha a český herec Vladimír Menšík. Ondřej poslal syna Alfonse na Slovanské gymnázium do Brna. Pražská akademie mu byla zprvu odmítnuta z důvodu nedokončené střední školy. Školu nedokončil ne v důsledku svého zdravotního stavu, jak prohlašoval, ale pro velký počet neomluvených hodin. Dobré známky měl Mucha z kreslení a ze zpěvu. Přesto Muchovy tvorby si všimnul profesor Lhota. Po školním neúspěchu působil Alfons Mucha jako písař u soudu v Ivančicích. Jedna z jeho prvotin bylo zhotovení divadelní dekorace pro

PŘEKVAPENÍ K NAROZENINÁM

Dcera se narodila krátce před novým rokem, ale za to vlastně může švagrová. Přišla k nám na návštěvu a říkala, že pokud už mám porodní indicie čtrnáct dní, neměla bych váhat a zajít za svou gynekoložkou, neboť se miminko pravděpodobně chystá na boží svět. Sice takhle už se chystalo dva týdny, nicméně dala jsem se přesvědčit a nechala nedovařený oběd nudle na sladko s tvarohem a vypravili jsme se s manželem za mojí doktorkou. Lékařka provedla testy a hned mne odeslala do porodnice. Chtěla jsem rodit v rodném městě, tak nás čekala ještě 30 minutová jízda. Naložili jsme syna a vydali se na cestu. Bylo nasněženo, námraza a první větší kopec nebyl schopen manžel vyjet. „Uklidni se, neblázni, žádné bolesti nemám, nespěchej,“ konejšila jsem ho. Dorazili jsme do města, ale moje máma, která měla pohlídat syna po tu dobu, než mne manžel doprovodí do porodnice, nebyla doma. „Je u kadeřnice,“ sdělila nám sousedka. Našli jsme ji pod sušákem. „Nemohu hlídat, musím si nechat upravit vlasy.“ „Neblbn